AKTUELLT Program Bygden Digitalt museum Föreningen Tidningen Änglabygden Presenttips

Här är några presenttips från oss

Lena kyrka som ljusstake, och Wattholmaängeln som halsband och kavajnål.

  • Uppsalastaken erbjuder i samarbete med Wattholma Kultur & Hembygdsförening en miniatyrvariant av kyrkan som Gustav III ansåg vara en av landets allra vackraste kyrkor. Ljusstaken har hållare för både värmeljus och kronljus. Kyrkan mäter cirka 15x17 cm och är robust i sin konstruktion. Hör av dig om du vill veta mer eller köpa, denna finns i lager. (500 kr)
  • Änglasmycken i silver. Wattholma Kultur & Hembygdsförening har den stora äran att erbjuda Christina Boströms vackra Wattholmaängel som är i silver. Ängeln är cirka 2,4 cm stor och finns att få både som halssmycke och kavajnål. Kostnad under 2023 är 420 kr för halssmycket och 450 kr för kavajnålen.
  • Vattholmaängel i gjutjärn, ca 10 cm lång. Vacker och välkänd skyddsängel som sägs skydda hemmet och dess boende. Särskilt vackra i par. (130 kr/st)
  • Årsmedlemskap (familj eller enskild) i Wattholma Kultur & Hembygdsförening inklusive 3 nummer av tidningen Änglabygden i vilken bygden nu och då avhandlas. (200 kr)
  • Boken ”Änglarna i Vattholma” av Emma Elliot. En riktig bladvändare som utspelas i Vattholma. Målande miljöbeskrivningar sammanvävt med skildringar av livet i bygden, nu och då. (95 kr)
  • Boken "Lena & Tensta socknar - från nutid till forntid" av Kristina Berglund. Boken innehåller drösvis med vackra bilder samt texter om vår bygd och dess byggnader. 100 kr(!)
  • Mössa med loggan ”Vattholma 60 breddgraden”. De finns i stl M och L och är av märket Byamössan. Mössorna säljs för 190kr.

Maila oss din beställning på kontakt[@]wkhf.se. Inom Vattholma levererar vi till dörren. Utom Vattholma nyttjar vi reguljär postgång.